header_1
header_2
header_3
header_4
header_5

Geschiedenis

In 1919 wordt de Vereniging tot Verbetering der Volkshuisvesting “Uitbreiding Slikkerveer”  opgericht. Deze vereniging had als doel diegenen in de samenleving met een smalle beurs een betaalbaar dak boven het hoofd te bieden. De doelgroep bestond uit arbeiders met lange werkdagen en een laag loon.

De woningen werden opgeleverd met twee ledikanten inclusief matrassen. Huizen zonder bedstee en met een trek-wc waren voor die tijd een luxe. De huur, die in die tijd toch al een flink deel van het inkomen besloeg, werd wekelijks opgehaald. Dit werd gedaan door 1 van de (toen al) vrijwillige bestuurders. De woningen waren niet groot, maar konden toch gezinnen met meerdere kinderen bergen. Rond de woningen was een flink stuk grond beschikbaar. Deze grote tuinen werden meestal gebruikt als moestuin. Ook werden er vele dieren gehouden, kippen, geiten en ook een  varken was geen uitzondering.willemstraat

De Vereniging tot Verbetering der Volkshuisvesting “Uitbreiding Slikkerveer” bezat 102 woningen en 1 winkel. Doordat de Juliana van Stolbergstraat werd doorgetrokken naar het Dillenburgplein zijn er 4 woningen afgebroken.

In 1978 is er een grote opknapbeurt gestart. Hierbij werden werkzaamheden als het aanbrengen van dakisolatie, vervangen van dakpannen, plaatsen van dakkapellen, vervanging van keukenblokken, douche’s en voordeuren uitgevoerd. In 1989 volgde er een volgende renovatie waarbij er kunststof kozijnen met dubbel glas werden geplaatst. Ook werden de woningen voorzien van centrale verwarming en werden er dakramen geplaatst.

In 1998 is de vereniging gaan samenwerken met de Vereniging tot Verbetering “Slikkerveer” Deze in 1914 opgerichte vereniging had een bezit van 40 woningen in de Willemstraat (1914) en 32 twee-kamer appartementen (1970) in de Beiersestraat.

Na twee jaar intensieve samenwerking zijn de verenigingen gefuseerd en per 1 januari 2000 was de Woningbouwvereniging Samenwerking Slikkerveer een feit. Hierdoor bestaat het bezit nu uit 137 eengezinswoningen en 32 tweekamer appartementen. De woningen zijn gelegen aan de Beiersestraat, Amaliastraat, Juliana van Stolbergstraat en de Willemstraat.

Per 1 januari 2000 heeft het bestuur 1 werknemer in dienst genomen. Na het afronden van de nieuwbouw van het kantoorpand aan de Willemstraat 73a in 2021 is het aantal medewerkers uitgebreid naar 2.

Menu